Wolfeye.org
2012-09-28 13:01:11

Utställning Lindesberg

I helgen var vi på SBK utställning i Lindesberg med Saga och Nitro. Det regnade hela dagen och precis allt var dyblött när vi kom hem, ibland undrar man om man är riktig klok som går upp i ottan och står i regnet en hel dag! Men iallafall, Nitros son och dotter, Ipo och Spira skulle också ställas och jag fick springa med sonen Ipo i ringen. Roligt att få umgås lite med dem, de har hunnit bli 7 månader nu. Spira har hunnit längre i sin utveckling än Ipo för han har just nu riktigt långa ben, en typisk tonårskille. Spira ser mer "färdig" ut i kroppen redan. Men han fick iallafall beröm för sitt fina steg och han skötte sig perfekt i ringen. Spira vann sin klass och sen slog hon brorsan Ipo och blev BIR och slutade som BIS-4!!!!! Saga blev oplacerad i finalen, en bidragande faktor kan ha varit att hon sprang lustigt med frambenen åt sidorna och jag har märkt att hon gör så när det är blött, antagligen för att det inte ska skvätta på magen! Lilla prinsessan! Joakim retade mig och undrade vem jag hejade på mest, Spira eller Saga! Båda såklart!


På denna bilden är Ipo ruskigt lik pappa Nitro tycker jag!
 

Ruskigt fint steg har han också
 

Han skötte sig superbra i ringen, "stolt farmor"
 

Älskar hennes blick!
 

7 månader och såååå vacker!
 

BIS-4!!!

Sedan var det Nitros tur, han var riktigt laddad och han sprang inte så bra som jag ville. Felet med honom är att han springer som att det är ett moment och tar i för mycket. Istället för att springa normalt och avslappnat som de flesta andra gör. Tänk om domaren kunde komma hem och kolla på honom i hemmiljö, haha. Så synd när det ofta är springandet som han får som kritik när jag vet att det finns där. Jaja, lyxproblem! Nitro blev 2:a bästa hane med CK, Nitros halvbror "Lordship" Easy Johnny B Good blev BIR och senare BIS-2! STORT GRATTIS!!!


Full fart framåt! Matte får försöka hänga med!
 

Min snygging!!
 
Nitros kritik: 3 årig typfull hane av bra storlek & modell, tilltalande maskulint huvud med utmärkt profil, bra nosparti och bett, något rosa i munnen, välformade ögon, bra hals och rygg, tillräckligt förbröst, utmärkt bröstkorg, breda lår, bra benstomme, ben & tassar, välvinklad, rör sig med ett kraftfullt steg, konvergerar ok.
2: a BH CK   Domare Maritha Östlund-Holmsten
 
Sedan var det dags för Saga och Joakim att äntra ringen och det gick jättebra, Hon fick jättefin kritik och skötte sig superbra!
 

Travade duktigt gjorde hon med!
 

Hon får så fin kritik för sitt vackra huvud!
 

Hon stod still också, och hanteringen gick jättebra
 
 

Lineup i BIS-finalen
 
Sagas kritik: 7 månader tilltalande tikvalp som dock kunde vara lite kortare i länden, ett feminint välformat uttrycksfullt huvud med utmärkt nosparti, parallellitet & ögonform. Bra käkar och bett, välansatta öron av bra storlek, kunde vara mer inåtstående. Lovande förbröst & välutvecklad i sina detaljer, bra rörelser och pigment
HP BIR-valp Doamre Maritha Östlund-Holmsten
 
I torsdags eftermiddag svullnade det runt Sagas ögon och mun och vi tog henne till veterinären direkt som trodde att hon hade fått i sig något olämpligt som hon reagerade på. Så hon fick en spruta cortison och då la det sig efter ett tag. Och så får hon piller i några dagar. Men usch vad otäckt och man blir ju så rädd, hennes allmäntillstånd har varit som vanligt hela tiden iallfall, tur det!
 

Stackars liten!!!

Kommentarer