Wolfeye.org
2011-09-26 17:30:37

Lindesberg utställning off+inoff och lydnad

Vi tillbringade hela helgen i Lindesberg och sov över 2 nätter på stadshotellets vandrarhem, som en liten minisemester. Det var en officiell utställning på lördagen och en inofficiell utställning och lydnadstävling på söndagen! Nitro ställde vi ut och Chili och Rista tävlade vi lydnad med. Hade tänkt att efteranmäla Nitro till lydnaden men det hade blivit för rörigt så det struntade vi i.


Nitro med sin fina BIR rosett från den officiella utställningen
 
Nitros kritik:
Aning lågställd,maskulint huvud,lite lågt ansatta och tunga öron.Bra hals/rygglinje. Bra bröstdjup och bröstkorg. Bra benstomme,bra lår och bakställ. Effektiva rörelser,bra päls
Domare: Benny Blid von Schedvin
 

Var är ekorren?

Rista glad

Chili ser allvarlig ut. Han blir väldigt trött när vi sover borta så nästan direkt efter tävlingen så sov han som en liten gris. Får väl kolla honom hos veterinären igen snart. Sist så hittade de ju inget. Fast nu när han har varit hemma en dag så är han jättepigg, knepig hund lilla Chili!
 
Lydnaden gick inget vidare, arrangören hade nog gjort så gott de kunde för att få ut avstånden mellan utställningsringarna, men det var väldigt blött och kladdigt på sina ställen.Rutan var instoppad mellan ett träd och en häck och varken Rista eller Chili hittade dit. Felet är väl att man inte har tränat på alla upptänkliga ställen utan mest på appellplanen.Gruppmomenten gick jättebra trots att det var väldigt blött just där. Vittringen som brukar vara Chilis paradgren gick åt h-vete också. Han sprang över pinnarna och letade sig bortåt. I elit så får du noll om du säger till hunden och den har 30 sekunder på sig att hitta rätt pinne. Så hade jag hjälpt honom hade det ändå blivit noll. Rista gjorde likadant.Det var mycket löv på platsen så de syntes inte.Så det får vi också träna på, att vara lite mer uppmärksam. Alla tävlande nollade rutan och vittringen av olika anledningar, så denna tävling lägger vi till handlingarna! 
 
Chilis betyg:
Sitt i grupp: 10
Platsliggning: 10
Fritt följ: 7,5 sakta sitt,tränger vänster snett
Dumrutan: 7 lägger sig på sitt
Inkallning: 7 nosar, långt till stå
Rutan: 0 hittar ej, avbryter
Apportdirigering: 9 gör en sväng
Metallhopp: 7 islag,långsam avslutning
Vittringsprov: 0 hittar ej pinnarna
Fjärrdirigering: 8 flyttar sig ngt
 
Poäng 201,5 poäng plac 2 Domare Rolf Sääf
 

Sötisen

Busa med flaskor är det roligaste som finns!

Nitro är koncentrerad när vi tränar fjärr
 
På söndagen var det dags för den inofficiella utställningen precis efter att lydnaden var slut. Vi var nummer 2 i ringen så jag hann precis ta ut honom ur buren och låta honom kissa innan vi skulle in. Nitro testade sitt trick att lyfta benet när domaren klämde på honom, då sparkade han till som en häst rakt på domarens ben. Publiken skrattade iallafall hjärtligt, men jag nästan ångrar att jag lärde honom det. Får träna bättre på att få honom att stå still ordentligt!
 
Nitros kritik: Maskulint tilltalande huvud,markerat stop, vacker hals/överlinje, välutvecklad bröstkorg. Rör sig väl, bra päls  Domare: Ewa Haag
 

Nitro med sina BIR BIG -1 priser från söndagens inofficiella utställning

Kommentarer