Wolfeye.org
2011-07-25 11:00:20

Int utställning Köping CERT

I lördags var vi på utställning med Nitro,denna gången i Köping.Vi hade jättetur med vädret för det var molnigt,men det var uppehåll,så det var perfekt "hundväder". Det var 18 hundar före oss av andra raser och av dem var det bara 2 som fick excellent,så jag hade inte så stora förhoppningar,vilket är bra för då uppför jag mig mer normalt ;) Desto gladare blev jag när jag hörde att vi fick Excellent och CK.Det var en tik som var med, men hon fick VG så det blev ingen BIM. Nitro skötte sig bra,lilla svansen gick som en propeller när domaren klämde på honom och han lyfte bakbenet som han har lärt sig som trix så domaren fnittrade,han är ju mitt lilla charmtroll! Sedan var vi 3 hanar med CK in i ringen,en veteranhane och så var det den otroligt snygge Thornapple Mercury All Jacked Up "Jack" och den förstod jag ju att vi inte skulle slå,men vi kom 2:a och fick CERT och R-CACIB,för Jack har nyligen blivit dansk Champion. Det var roligt,nu har Nitro 3 cert från 3 olika domare :)
 
Nitros kritik: Excellent head beautifully balanced, good expressive eyes,good bite,excellent length of neck,well laid back shoulder,good upper arm,good body and spring of rib,excellent hind quarter,excellent top line tailset,good hard muscle condition,very good coat.  Domare Ruth Thompson  Australien
 

Stilig kille 2.a bästa hane Excellent CK CERT o R-CACIB
 

Vi håller oss i trav iallafall
 

BIR BIG 1 BIS 3 Thornapple Mercury All Jacked Up " Jack " sträcker ut
 
 Vi har tränat en del, framförgåendet går riktigt bra, det enda han har svårt för är att gå från mig ur fotposition. Platsliggning gick sådär tränade gömd i 3 minuter med andra hundar, han gick inte upp men var orolig,kanske får vänta på tvåan till våren, har ju en del annat i höst att tävla med honom i så vi går inte sysslolösa på träningsplan iallafall.Chili var duktig på träningen, ska lägga mycket krut på våra akilleshälar inkallning och fjärr och så måste vi träna på nya Z som kommer istället för dumrutan.
 

Chili i startgropen
 

Nitro full fart framåt
 
På klubben träffade vi en kär bekanskap,lilla sheltien Visa som Nitro lekte så fint med förut , men nu var han farbror Bosse och hade andra icke rumsrena tankar om henne :( 
Vi träffade också en liten hund som var misstänkt lik en aussie, så jag var tvungen att fråga, då var det en mini-aussie som hette Roza. Nitro testade sina kavaljerkunskaper på henne med,inte det minsta uppskattat ;)

Nitro flörtar med mini-aussien Roza
 

Lilla söta Visa börjar bli stor tjej
 
Vi var ju tvungna att handla lite på utställningen, blev ju leksaker, ett nytt koppel till Rista, och så hittade jag ett SBK-tecken som passade Nitro perfekt! Behöver ju ha ett till uppletandet och om vi ska träna sök sedan.
 

Nitro älskar att springa, här med sitt nya SBK-tecken

Kommentarer