Wolfeye.org
2011-06-27 15:00:08

Träning

Vi var nere på den lokala idrottsplatsen och tittade på midsommarfirandet,mycket minnen från barndomen kom fram,verkligen nostalgi.Kunde inte hålla mig ifrån att träna lite, när jag såg att det var perfekt störningsträning vid stövelkastningen, jo här på landet så finns det sånt :) Nitro skötte sig jättebra och gick fot och struntade i de flygande stövlarna :) Sedan åkte vi hem till Joakims släkt och fick god middag medans hundarna fick leka. Sämre kan man ha det!


Vacker kille!

Den här veckan har vi tränat en del fysträning, det har ju varit ganska svalt, så då har jag kunnat cykelträna med Nitro. Han har också fått gå promenader med klövjeväskan på. Han är så duktig när vi cyklar, han får omväxlande vara lös och och sitta fast i springern men han väljer att sluta upp vid cykeln även när han får vara lös.


Finaste Chili, gillar när han ser så här glad ut!

Jag har tränat mycket uppletande med Nitro på promenaderna,och det har fungerat jättebra! Jag har lagt ut ett föremål ca 50 meter in i skogen som han har fått följt med och sett var jag har lagt och sen gått en promenad och sen skickat in honom på hemvägen. Mest bara för att få honom att släppa mig och få lite självförtroende! Nu gjorde vi ett riktigt uppletande igår och då var Nitro duktigast av våra 3 vovvar!!


Det går hett till i leken

Jag har också gått appellspår med Nitro, planen är ju att göra appellen efter att MH:et är avklarat i höst, det gick bra,han cirklade lite vid vinklarna men redde ut det snabbt och hittade alla pinnar och slut! Nu lät jag honom jobba ifred och då gick det ju väldigt mycket bättre! Han är så söt,så fort spårselen åker på så börjar han att spåra!!


Platsliggningen går framåt...iallafall ibland

Chili har fått träna mycket fjärr,en gång i tiden hade vi ett väldigt bra fjärr,men det har vi tappat totalt :( Och det är mycket poäng på fjärdirigeringen! Vi gjorde en apportdirigering också, då hade Chili fått vänta i bilen länge, och då gjorde han det snyggaste han gjort någon gång!! Hakan min ramlade ner så snyggt var det, men det är så retligt att veta att hunden kan men att han inte vill riktigt på tävling! Är han motiverad så gör han det ju kanon! Det är väl det där med att orka hålla ut ett helt program på topp som brister plus att matte blir lite annorlunda på tävling.Han gör ju många moment bra,men sällan något Wow-Bra! Men han är pålitlig och jobbar på min lilla Chili!


För en gångs skull fick jag många fina bilder på Chili, han är svår att få bra kort på tycker jag

Har börjat lite smått med ett freestyleprogram till Nitro och funderar på ett HTM program till Chili. Jag har ju min freestylecoach Maggan som stöd och bollplank!!! Men jag tycker att freestyle är svårare än lydnad, just för att man ska hålla reda på både sig själv,hunden och vart man är i musiken! Planen är att tävla till hösten, spännande och nervöst!


Nitro och Chili i full fart

Vi har tränat skott på klubben också ,ingen reaktion för Nitro,skööönt, och budföringen gick kanoners förutom att han vill tjuvstarta från mig, annars är det nog svårt att få det bättre! :)


Lilla Rista

Agilityträningen går också bättre, vi ska tävla i helgen, då får man ju se om det har gått framåt,det känns så när vi tränar i allafall. Vi har ju ett fyrapinnars slalom att öva på hemma,då kan man ju träna ingångar i olika positioner utan att behöva åka till klubben varje gång, det är ju så mycket annat som ska tränas på när vi är där. Nu blir det ju lite lugnare med träningen emellanåt eftersom jag jobbar natt nu i sommar. Pengar går ju alltid åt, det finns ju så mycket roligt att göra av med dem på!


Alla våra älsklingar i full fart!

Kommentarer