Wolfeye.org

Lucinda's A Flame "Cilla"


Foto:Eivor Rasehorn 
                           *  1/6 1985
                           + 15/6 2000  

Cilla var min första hund som jag fick när jag var 13 år. Världens snällaste med ett hjärta av guld och jättevackra ögon. Hon skulle ju egentligen ha blivit avelsstik men eftersom hon hade 2:or på höfterna så blev hon såld som sällskapshund till oss istället. Hon var lite över ett år när hon kom till oss och jag var överlycklig, äntligen min egna hund. Men Cilla fick snabbt en favorit i familjen och det var min pappa Allan som hon följde i hälarna överallt. Han som hade varit mest motsträvig mot att köpa hund! Jag tror att Cilla tyckte jag var jobbig för jag skulle krama och pussa henne och träna i tid och otid och pappa var lugn och trygg istället.

Stackarn blev mycket aktiverad, nog mer än hon ville. Jag byggde agilityhinder i trädgården av utestolar och skidstavar, och skidstavarna var perfekta slalompinnar med. Matglad som hon var så hängde hon med på allt jag hittade på ändå. Hon var väldigt lydig, kommer ihåg en gång när vi hade glömt säga varsågod när hon hade fått sin mat, hon satt i tre timmar och hade dreglat en stor pöl framför sig, men hon tog inte maten! Vi satt i vardagsrummet och såg på tv och märkte inget.

Jag gick flera kurser med henne på Mälarö BK och när hon tyckte det blev för mycket krav på kursen, så sprang hon till min mamma istället som blev smickrad att hon valde att gå till henne och gav henne godis.Men till slut så stannade hon på appell planen med mig. Vårt tävlande sträckte sig till att vi kom 3.a på avslutningstävlingen på kursen, jag var då 14 år och omåttligt stolt över det.

En gång ställdes hon ut på en inoff utställning, då var hon 8,5 år och fick följande kritik: 8,5 årig tik av mkt god typ,feminint huvud och uttryck, ngt framskjuten skuldra, i övrigt välvinklad fram och bak,bra kropp o stomme, rör sig mkt alert och med bra steglängd för åldern,bra färg och päls,välvisad

Hon levde länge trots de dåliga höfterna, vi höll henne slank och välmusklad och sista åren så fick hon Rimadyl och hon blev hela 15 år. Hon hade fina tänder hela livet, veterinären hade aldrig sett en sån gammal hund med så fina tänder förr. 

Lite bilder:Söt tjej!Cilla kunde spela arg på kommando   Foto:Eivor Rasehorn
 

Hon var hos fotografen och blev förevigad
 

Bedjande ögon, så vackra
 
 

Poserar framför rhodondendronbusken
 

Hon tyckte om mig också ibland ;)
 

En av de första bilderna vi tog på henne ca drygt ett år gammal.