Wolfeye.org

LP1 SLCH Lizzroys Lotz


* 30 januari 1995
+ 25 maj 2009

Världens sötaste border collie, Lollan, Lotti, kärt barn har många namn, var en hund som var lätt att förälska sig i. Supersnäll, kelig och otroligt lekfull.

Lotz hade en anrik stamtavla, självaste filmhunden Turbo var hans morfar, båda föräldrarna tävlade i lydnads-SM och brorsan Loy med sin husse Jonte vann både VM, Nordiska och SM i lydnad.

Han var väldigt ungdomlig både i kropp och sinne, minns en gång när han var åtta år, en frågade hur gammal han var, jag svarade 8, de frågade "månader?". Han var väldigt fotogenique och tack vare min kompis Eivor som är fotograf så finns Lotz och mina andra djur i många böcker, så han fick en egen karriär som fotomodell istället!

Jag "kidnappade" Lotz från hans uppfödare Britt-Marie när han var ca sju år. Jag har gått många kurser hos henne och då träffat Lotz och förälskat mig i honom. Jag hjälpte till med träningen av honom och tävlade lite i ettan och tvåan med honom, för att Britt-Marie inte hann, hon hade andra hundar att tävla med. Så efter min gamla Daffy gått bort så började jag ha honom mer och mer hos mig tills han flyttat in för gott. Så kan man också skaffa hund. Tävlingskarriären gick sådär, antingen nolla eller 10 på momenten men till slut hade vi fått ihop till ett championat. Men det bästa med Lotz var nog hans orubbliga glädje över vad man än hittade på. En riktig glädjespridare helt enkelt. På slutet fick Lotz problem med sin rygg, så tävlingskarriären tog slut, men han kunde hänga med i några år till, till min stora lycka! Tack Britt-Marie för att jag fick min älskling! 

Lite bilder


Lotz som fotomodell


Lotz med en av sina älskade leksaker


Det obligatoriska lövet i munnen. Ett måste!


Grässtrå går bra också


Jag och Lotz på lydnadstävling


Ska vi hitta på något matte?


Sötnos!


Posering i Gamla Linköping


Kan inte JAG få smaka? Snälla!!!

 

 
Med sin kära pinne